Kampotský zelený pepř fermentovaný v solném květu

300  vč. DPH

Chuť čerstvého zeleného kampotského pepře nemá obdoby, ale je obtížné jej uchovat v čerstvém stavu a téměř nemožné ho vyvézt.

Tým v Kadodé nedávno zvládl přirozený tradiční japonský lakto-fermentační proces k uchování pepře. Po měsíci fermentace se zrnka pepře balí do místního Kampot Fleur de Sel (květy mořské soli) jako další konzervant a aroma. Fermentace zachovává výraznou texturu a aroma čerstvého pepře a sůl zvýrazní chuť a sladkost.

Vůně a chuť

Fermentovaný zelený pepř je trochu jako kaviár, praskne a praskne, když se do něj zakousnete. Kuličky pepře jsou šťavnaté s jemnou horkostí a nádherně slanou sladkou rovnováhou. Tyto se nepodobají žádnému pepři, který jste dříve ochutnali.

Pepřoví partneři

Tyto vysoce návykové kuličky pepře se dobře kombinují a vylepšují téměř každou kuchyni, ať už se přidávají do omáček a džusů, sypou se na těstoviny a saláty nebo se přidávají do masitých pokrmů. Jsou také příjemné jako svačina samostatně ve spojení s pivem.

Kód produktu: N/A Kategorie produktu:

Chuť čerstvého zeleného Kampotského pepře je úžasná. Je však velmi obtížné ho uchovat v čerstvém stavu a téměř nemožné ho skladovat.

V Kampotu se nedávno podařilo tradičními japonskými lakto-fermentačními procesy tento pepř zakonzervovat. Po měsíci fermentace se zrnka pepře obalí v Kampot Fleur de Sel (mořský solný květ) .  Fermentace díky tomu zachovává výraznou texturu a aroma čerstvého pepře a sůl zvýrazní chuť a sladkost.

Fermentovaný zelený pepř je trochu jako kaviár. Praskne, když se do něj zakousnete. Kuličky pepře jsou šťavnaté s jemnou pálivostí a nádherně sladko-slanou rovnováhou. Tato chuť se nepodobá žádnému pepři, který jste dříve ochutnali.

Tyto vysoce návykové kuličky pepře se dobře kombinují s různými jídly a vylepšují téměř každý pokrm v kuchyni. Přidávají  se do omáček, džusů, sypou se na jednohubky, těstoviny ,saláty nebo se přidávají do masitých pokrmů a omáček. Jejich chuť nádherně vynikne v sýrech a uzeninách.

 

Země původu : Kambodža

Hmotnost : 100 g

Stupeň pálivosti: 5/10

Hmotnost 100 g
Gramáž

100 g DOYPACK