BLACK LONG PEPPER je plod révy z čeledi pepřovitých. Dlouhý černý pepř pochází z oblasti Kirivong v Kambodži a sklízí se, když plody ještě nejsou zralé. To vysvětluje černou barvu a jedinečnou chuť. Nejprve se rozvine pálivá chuť, následuje pocit tepla a nakonec překvapí náznaky chutě šafránu, lékořice, hřebíčku a skořice. Ideální pro ochucení masa jako kachní, jehněčí, tuňáka, ale i čokolády a ovoce. Dlouhý pepř je zvláště vhodný pro pomalu vařená jídla. Nejprve jej rozlomte na dva nebo tři kusy, a dejte do hrnce. Dlouhý pepř lze také použít stejně jako černý pepř, čerstvě rozdrcený nebo najemno namletý, aby dodal vašemu jídlu pikantní a exotickou chuť.
Země původu : Kambodža
Hmotnost : 50 g
Stupeň pálivosti: 6/10