Chuť červeného Kampotského pepře je úžasná. Je však velmi obtížné ho uchovat v čerstvém stavu a téměř nemožné ho skladovat.
V Kampotu se nedávno podařilo tradičními japonskými lakto-fermentačními procesy tento pepř zakonzervovat. Po měsíci fermentace se zrnka pepře obalí v Kampot Fleur de Sel (mořský solný květ) . Fermentace díky tomu zachovává výraznou texturu a aroma čerstvého pepře a sůl zvýrazní chuť a sladkost.
Fermentovaný červený pepř je trochu jako kaviár. Praskne, když se do něj zakousnete. Kuličky pepře jsou tvrdší než u zeleného pepře , ale současně trochu pikantnější se sladko-slanou rovnováhou. Tato chuť se nepodobá žádnému pepři, který jste dříve ochutnali.
Tyto vysoce návykové kuličky pepře se dobře kombinují s různými jídly a vylepšují téměř každý pokrm v kuchyni. Přidávají se do omáček, těstovin ,salátu nebo se přidávají do masitých pokrmů a omáček. Jejich chuť nádherně vynikne v sýrech a uzeninách.
Země původu : Kambodža
Hmotnost : 100 g
Stupeň pálivosti: 5/10