Sáčky do lištových vakuovaček, jednostranně vroubkované.
Hlavním cílem sáčků je ochrana potravin, udržení kvality a prodloužení trvanlivosti balených potravin, jako masa a jeho výrobků, mléčných výrobků (sýry), ryb či ovoce a zeleniny.
Vakuování, jako jeden ze způsobů skladování a udržování potravin, funguje na principu odstranění vzduchu ze sáčku. Sáček se naplní potravinou a poté hermeticky uzavře svařením. Potraviny ve vakuovém balení si uchovávají senzorickou kvalitu, větší mikrobiologickou stabilitu a menší váhový úbytek. Vakuové balení je vhodné na tučné potraviny z důvodu jejich žluknutí na vzduchu. Snížení styku potravin se vzduchem zaručuje delší trvanlivost a možnost uchovávání v chladu. Odstraněním vzduchu zabráníme růstu bakterií, kvasinek a plísní, které způsobují znehodnocování potravin.
Výhody sáčků: dobrá průhlednost, vysoká mechanická odolnost, odolnost proti vzduchu, vodní páře a pachům.
Všechny sáčky splňují všechna nařízení, požadavky a směrnice EU pro styk s potravinami.
Jako jedni z mála nabízíme produkt, který má certifikaci pro:
vaření při teplotě max. 100 stupňů C/60 min
vaření v páře při teplotě 80 stupňů C/12 hodin
vaření v tlakovém hrnci při teplotě max. 110 stupňů C/30 minut
Vyrobeno v EU
Balení obsahuje 100 ks sáčků, splňujících požadavky pro styk s potravinami.